Gevleugelde VacciCheck Academy in het verre Drachten

Goed, het was een heel eind rijden vanuit Weesp naar Drachten, maar meer dan de moeite waard. Ruim dertig dierenartsen en paraveterinairen volgden de VacciCheck Academy die NML health dinsdag 10 maart organiseerde in samenwerking met dierenarts Thamar de Lange. Deelnemers gaven aan dat ze na deze avond nog enthousiaster zijn geworden om titeren met VacciCheck actief te integreren in hun praktijk. Vogelasiel De Fûgelhelling bedanken we voor hun grote gastvrijheid. Deze bijzondere locatie droeg zeker bij aan het succes van de avond. Wat een plek!

Met deze VacciCheck Academy voldoet NML health aan de wens van startende titerende dierenartspraktijken om in hun eigen regio hun kennis te vergroten en de drempel om VacciCheck daadwerkelijk te integreren in hun vaccinatieprotocol, te verlagen. Hoe fijn is het om binnen rijdbare afstand aan te kunnen schuiven bij een praktijkgerichte presentatie en met collega’s kennis en ervaring te delen? 

Levendige discussies 

Ruim dertig deelnemers elk met hun eigen vragen en meningen. Voor Thamar de Lange van A7 Noord dierenartsen was het een uitdaging om voor deze grote groep iedereen aan bod te laten komen. Ze slaagde daar geweldig in! In heldere bewoordingen nam ze iedereen mee in het proces van titeren met VacciCheck. Vooral het onderdeel titerbepaling bij pups en het daarbij behorende vaccinatieadvies was aanleiding voor het uitwisselen van kennis en ervaring. De deelnemers werden uitgenodigd actief mee te denken. Wat doe je bij deze uitslag? Het is nu eenmaal niet zwartwit, welk advies je geeft. Het doel blijft: een effectieve bescherming van de dieren en het voorkomen van onnodige vaccinatie. Controle door meting van de aanwezigheid van antilichamen voor en na de vaccinatie is daarop het enige antwoord.

Maatwerk

Ook op deze avond kwam het voordeel naar voren dat je met VacciCheck het verloop van de daling of stijging van de antilichamen heel precies kan meten. Daardoor kunnen dierenartsen beter beoordelen wat de juiste termijn is om een dier terug te zien voor een nieuwe titerbepaling en vaccinatie. Dat is noodzakelijk bij pups en kitten, maar ook voor oudere dieren is het waardevol om het verloop van de aanwezigheid van antilichamen in het bloed te kunnen volgen. Wellicht is het beter om een ouder dier sneller terug te zien, als je ziet dat de antilichamen ten opzichte van een vorige bepaling aan het afnemen zijn. Effectief beschermen, het blijft maatwerk.

VacciCheck team staat voor je klaar

Om titerbepaling met VacciCheck actief te integreren in de praktijk is voor dierenartsen best een stap. Het kost moeite, zeker ook in de uitleg aan de diereigenaren. Thamar verzekerde aanwezigen dat het ook gewoon een kwestie is van de knop omzetten en dat je er snel heel handig in wordt. Haar motivatie om helemaal te gaan voor een optimale kwaliteit van bescherming van de dieren werkte aanstekelijk. Zeker weten dat er nu ook in Friesland  straks meer dierenartsen als VacciCheck praktijk op de kaart staan. 

Gelukkig hoeven starters niet zelf het wiel uit te vinden. Het VacciCheck team van NML health staat dierenartspraktijken bij, waar ze maar kunnen. Met kennis, maar ook met informatieve teksten voor op de website, handvatten voor integratie van VacciCheck in de praktijk en titersessies. Ook de nieuwe producten CombCam en RoboComb maken het uitlezen en uitvoeren van de test een stuk eenvoudiger. Een telefoontje of email naar info@nmlhealth is voldoende om je op weg te helpen. En bij twijfel over een uitslag of advies? Altijd bellen, wij zijn er voor je!