Dierenarts De Laak - Vathorst: ‘VacciCheck past uitstekend bij onze visie’

Al vanaf de eerste dag na de overname van de praktijk in 2019 omarmt Dierenarts De Laak-Vathorst in Amersfoort het titeren met VacciCheck. De praktijk heeft behandeling op maat hoog in het vaandel. Dierenarts Annette Bogtstra: ‘Samen met de eigenaar overwegen wij wat het beste is voor het dier. Dat geldt ook voor vaccinatie. Het is goed dat we met de VacciCheck mensen een alternatief kunnen bieden voor het standaard vaccinatieprogramma. Wat past bij hun hond.”

Dierenarts De Laak-Vathorst is een kleinschalige praktijk, waarin aandacht voor dier en eigenaar voorop staat. Als een dier behandeld moet worden, bepaalt dierenarts Annette Bogtstra samen met de eigenaar het behandeltraject. “Omdat het zo goed past bij onze visie op diergeneeskunde, zijn wij direct na de start begonnen met titeren met VacciCheck bij pups en volwassen honden.  

Fokkers

De praktijk begeleidt fokkers in het hele proces van progesteronbepaling, dekken, geboorte en opgroeien van de pups. Annette: "Als een fokker daar behoefte aan heeft begeleiden we de vaccinaties met VacciCheck en bepalen we het beste moment van vaccineren. Het komt veel voor dat pups op deze manier minder vaak gevaccineerd hoeven te worden dan bij het standaard vaccinatieprogramma.”

“Verder voeren wij VacciCheck vooral uit op verzoek van de eigenaar. We besteden veel aandacht aan de voorlichting: met VacciCheck weet je zeker dat het dier weerstand heeft opgebouwd. De keuze blijft echter bij de eigenaar. We merken dat eigenaren die moeite hebben met het standaard vaccineren, sneller kiezen voor VacciCheck.”

Combinatie met gezondheidscheck 

Annette: “Als een huisdier komt voor VacciCheck voeren wij ook altijd een gezondheidscheck uit. Dan neemt de dierenarts eerst het bloed af, zodat de paraveterinair al aan de slag kan met de test. Na de gezondheidscheck door de dierenarts is de uitslag van de VacciCheck er ook al snel. Het werkt heel lekker zo en wat ons betreft een absolute aanrader voor andere dierenartspraktijken.”

Bij Dierenarts De Laak-Vathorst werken twee dierenartsen en twee paraveterinairen. Allemaal hebben ze ervaring met het uitvoeren van VacciCheck.