Drempelvrees? Volg de VacciCheck Academy!

Precies wat onze kliniek nu kan gebruiken! Dat was de reactie van dierenarts Karin Seegers toen ze zag dat NML health weer een VacciCheck Academy organiseerde. Dierenkliniek Rijnoever in Alphen aan de Rijn biedt al twee jaar titeren met VacciCheck aan in hun vaccinatieprogramma, maar nog niet heel actief en slechts mondjesmaat. Dat kan beter, zo besloot de kliniek. Dus meldde Karin zich op 6 november bij NML health voor de training. ‘Wow, in twee uurtjes tijd ben ik van alle ins and outs op de hoogte en ben ik bevestigd in onze werkwijze en wat we beter kunnen doen.’

Wat was je motivatie om je aan te melden voor de VacciCheck Academy?

“De vorige eigenaar van onze kliniek heeft de VacciCheck bij ons geïntroduceerd en ons geleerd hoe we ermee konden werken. Na zijn vertrek zijn we ermee doorgegaan en bundelen we de titeraanvragen van hondeneigenaren en doen die eens per maand. Eerlijk gezegd leefde er bij ons team nog wat onduidelijkheden over de betrouwbaarheid van de tests. Waarbij ik mijn hand in eigen boezem moet steken dat ik me onvoldoende in de materie had verdiept. Hoe fijn is het dan dat je in korte tijd in kant en klare brokken alles hoort over de wetenschappelijke onderbouwing, de erkenning door belangrijke instanties en de praktijk van titeren met de VacciCheck. Ik ben helemaal om!”

Jouw grootste eyeopener?

“Ik ben onder de indruk van de onderbouwing van de VacciCheck. Wij zetten het nu nog voornamelijk – en alleen op verzoek - in voor volwassen honden vanaf vier jaar, dus na de volledige puppyvaccinatie. Katten titeren we nog niet, maar daar ben ik na deze Academy wel enthousiast voor geworden. We zijn een catfriendly kliniek, dus dit past heel goed in onze visie. Vooral over niesziekte in de context met Feline VacciCheck ben ik veel te weten gekomen. Vaccinatie is noodzakelijk, maar we willen ervoor waken een dier onnodig te belasten. Die mogelijkheid biedt de VacciCheck.”

Is de avond een aanrader voor dierenartsen die willen starten met titeren?

“Ik raad ze echt aan om de VacciCheck Academy te volgen. Je voelt je daarna veel zekerder om ermee aan de slag te gaan. Bovendien is het heel prettig om met elkaar ervaringen te delen. Iedereen doet de integratie van de VacciCheck toch elk weer op hun eigen manier. De praktijkvoorbeelden van een ervaren collega-dierenarts zijn ook heel leerzaam. Zo voorkom je beginnersfouten.”

Kan NML health nog wat voor je betekenen?

“Nu wij meer ruchtbaarheid gaan geven aan de VacciCheck zullen wij ook onze promotie ervan op onze website en social media gaan intensiveren. Daar hebben wij zeker een slag in te maken, dus ik ga zeker gebruik maken van de informatie die NML health biedt. Ik heb nu ook jullie flyers voor diereigenaren ontdekt. Die gaan we zeker beschikbaar maken voor onze cliënten. Ik verwacht en hoop dat het titeren een grote plaats gaat innemen in onze kliniek. Ik vind het een geruststellend idee dat NML er is om bij twijfelgevallen te kunnen gebruiken als vraagbaak. Of ter bevestiging van onze eigen beoordeling. Ik heb echt zin gekregen om onze schouders eronder te zetten!”