Fokker Ilona over de waarde van titeren met VacciCheck bij haar pups

Bij NML health krijgen we geregeld vragen van fokkers of we flyers beschikbaar willen stellen voor puppypakketjes. Zo nam Ilona Swagerman van Hyena’s Dutch Shepherds contact met ons op omdat zij graag VacciCheck flyers wilde ontvangen.
Ze fokt met haar Hollandse herders 1 keer per jaar een nestje. Ze houdt hierbij uiteraard rekening met het karakter en de gezondheid van beide ouders. Ze fokt ook op basis van de DNA test EMBARK, uit Amerika. Met deze test is het mogelijk om een complete gezondheidscheck te krijgen op basis van het DNA van de hond. Ilona wil graag goede, eerlijke en gezonde honden fokken.

Vaccineren op maat

Vanuit dit oogpunt past het titeren met VacciCheck helemaal bij haar visie en hierover geeft ze nieuwe eigenaren dan ook graag advies tijdens het kennismakingsgesprek. Ze vind het belangrijk dat de vaccinaties op precies het juiste moment worden gegeven en door middel van de titerbepaling kan dit moment worden bepaald. Haar ervaring leert dat de hond voor langere tijd goed beschermd is na het vaccineren op maat. 

Bewust

Bij de moederhond was de VacciCheck al uitgevoerd voor zij ging bevallen, zo werd duidelijk dat er van alle ziektes waarop getiterd wordt voldoende antilichamen aanwezig waren. Bij de pups werd op 6 weken leeftijd de eerste VacciCheck uitgevoerd. Hepatitis was laag bij de moeder, maar bij de pups vrij hoog. Evenals parvo en distemper. Dit was bij alle pups het geval en zorgde ervoor dat deze eerste enting uitgesteld mocht worden. Deze informatie, die ook in het paspoort vermeld is én uitgebreide uitleg inclusief flyer kregen de nieuwe eigenaren mee zodat zij op de hoogte waren van het vaccinatiebeleid. Ze wil de eigenaren bewust maken van de mogelijkheden om op maat te vaccineren. Op 9 weken leeftijd werden de pups opnieuw getiterd en aan de hand van de uitslag al dan niet gevaccineerd. De uitslagen van de pups waren verschillend.   

Naast het vaccinatiebeleid geeft Ilona ook advies over de natuurlijke aanpak van de gezondheid van de honden. Zo voert ze haar honden vers vlees maaltijden om tegemoet te komen in de natuurlijke behoeften. Hierbij maakt ze, waar nodig, graag gebruik van de supplementen van PUUR en Phytonics. Hierdoor krijgen de pups een fantastische start! 

Meten = Weten!

Ook interesse in onze informerende flyer? Vraag hem hier bij ons aan.

Wellicht ook interessant om te lezen: