VacciCheck bij Dierenkliniek DeZadelkamer

Bij Dierenkliniek DeZadelkamer in Hilversum voelen dieren zich snel thuis

Wij gingen op bezoek bij Bernadette Spaak, eigenaar van Dierenkliniek DeZadelkamer. De praktijk staat naast het huis van Bernadette in de prachtige bosrijke omgeving, aan het Spanderswoud. Zodra je de auto uit komt word je blij begroet door een paar paarden in de paddock en de vogels in de bloemrijke tuin. Bernadette is hier haar eigen praktijk begonnen voor paarden, honden en katten nadat zij 10 jaar lang voor diverse klinieken heeft gewerkt in zowel binnen als buitenland. Ze is maar liefst 7 dagen per week geopend en ontvangt dagelijks dieren met uiteenlopende klachten. 

Preventieve zorg

De voormalige zadelkamer is verbouwd tot praktijkruimte en bevat alle faciliteiten om dieren te opereren, preventief te behandelen en beter te maken. Bernadette weet met haar uitgebreide kennis over onder andere dry needling en haar brede reguliere kennis een positieve impact op dieren te hebben door middel van preventieve behandelingen. Het titeren met de VacciCheck valt ook onder deze preventieve zorg. 

Zij wil graag dat alle honden en katten beschermd zijn en controleert daarom de status van de antilichamen alvorens ze worden ingeënt of juist nadat het dier een vaccinatie heeft gehad om te zien of de enting goed is aangeslagen. Zij maakt hierbij gebruik van de VacciCheck en zet deze in op de door haar georganiseerde titerdagen. 

Elke maand een titerdag

Elke maand is er een titerdag om eigenaren de kans te geven gebruik te maken van een gereduceerd tarief en te kunnen wachten op de uitslag. Na een persoonlijke intake en gezondheidscontrole van het dier wordt er bloed afgenomen. Als het bloed verzameld is van alle dieren wordt de test uitgevoerd en kan de eigenaar wachten met een kop koffie in de tuin of een wandeling maken in het bos. Daarna worden de paspoorten ingevuld en eventuele vaccinaties gegeven als de bescherming onvoldoende is. 

In haar praktijk heeft ze alle ruimte en tijd om de diereigenaar te informeren over de inzet van de VacciCheck en benoemd graag de voordelen van het titeren alvorens standaard in te enten. 

"Zit de oproep voor de vaccinatie er aan te komen en wil je laten checken of jouw dier de vaccinatie eigenlijk wel nodig heeft? Gaat je hond naar de kennel of mee op vakantie en weet je niet zeker of de vaccinatie wel goed is aangeslagen? Dan kun je de VacciCheck inzetten om de beschermingsgraad te controleren."

Status onbekend

Wij waren op bezoek bij Bernadette samen met Andy, een griekse herplaatser. Haar paspoort was onduidelijk ingevuld waardoor haar beschermingsgraad niet bekend was. Andy is een zeer angstige hond en op bezoek gaan bij een dierenarts is voor haar geen pretje. Gelukkig was ze bij Bernadette helemaal ontspannen en was zelfs het bloed afnemen geen enkel probleem. Andy had gelukkig hoge waardes waardoor de vaccinatie achterwege kon blijven en haar eigenaar nu op de hoogte is van haar beschermingsstatus. Een volgende afspraak voor een titerbepaling is in de toekomst al gemaakt. 

Interesse in een VacciCheck of wil je gebruik maken van een gereduceerd tarief op de speciale titerdagen?

Bekijk de website voor de diverse mogelijkheden: Dierenarts | Dierenkliniek DeZadelkamer | Hilversum

Het was erg leuk om een 'kijkje in de keuken' te krijgen bij Bernadette. Bedankt Bernadette voor je gastvrijheid, je uitleg en je inzet voor deze preventieve zorg voor dieren!