Waarom vaccineren als het misschien niet nodig is?

De controle om te zien of de vaccinatie die is gegeven wel aangeslagen is, dat vinden wij bij Dierenspeciaalzaak DIEZA in Oss erg belangrijk. Meten = weten!

Vanwege deze gedachtegang organiseren wij al enige jaren titerdagen, met veel succes! 

We proberen te zorgen voor een vlotte doorstroom zodat de eigenaren en dieren niet al te lang hoeven te wachten. Dit helpt ook om rust te creëren bij honden die het spannend vinden of trauma’s uit het verleden hebben, voor zover het haalbaar is. 
In de zomer titeren we buiten op de binnenplaats, in de winter titeren we binnen. De katten zijn binnen in onze in onze praktijkruimte altijd welkom vanwege de rust. Met name bange en gestreste honden vinden het bloed afnemen bij ons in de showroom of op de binnenplaats vaak minder vervelend dan in de behandelkamer bij de dierenarts. Het is mooi om te zien dat sommige honden die echt veel angst hebben het bloed afnemen dan toch heel netjes toelaten. Voor pups maken we er een feestje van met snoepjes en extra aandacht. 

We zien ook steeds vaker katten bij onze titersessies.

Er wordt vaak gedacht dat ze lastig zijn om te titeren, maar vaak is het bloed afnemen zo gebeurd. Er is namelijk maar 1 druppel bloed nodig om de test direct uit te kunnen voeren. Vanwege het kleine prikje in het oor kunnen de katten in de reismand blijven en zijn ze zo klaar. Wij zijn geen vervanger van de eigen dierenarts, mocht een eventuele enting nodig zijn dan mag de eigenaar deze altijd bij de eigen dierenarts halen. Dat is de keuze van de eigenaar zelf. Soms is het gewoon minder makkelijk om de VacciCheck uit te laten voeren bij de eigen dierenarts, vanwege het opsparen van de bloedjes door de week heen omdat ze meerdere bloedjes tegelijk aanwezig willen hebben om de test af te nemen. Indien de hond of kat na de test toch ingeënt moet worden moet de eigenaar op een later tijdstip weer terug. Een titersessie wordt dus financieel aantrekkelijker voor zowel de afnemende dierenarts als de diereigenaren. Ondanks dat het nu een rare tijd is wat betreft extra maatregelen hebben we in overleg met dierenarts Karin Salomons ervoor gezorgd dat we het titeren door kunnen laten gaan. Karin is enorm ervaren in het uitvoeren en het aflezen van de VacciCheck en zet zich graag in voor de titerdagen. 

We hebben enkele extra regels ingepland: We werken enkel op afspraak, met maximaal 1 begeleider per hond of kat en het dragen van een mondkapje is verplicht. Daarnaast kan de eigenaar buiten wachten op de uitslag en wordt iedereen verzocht om niet in groepjes te wachten. Dat maakt het iets ongezelliger, maar het is nu niet anders. De meeste klanten gaan een rondje wandelen met de hond of ze gaan even naar huis als ze in de buurt wonen. 

Het is prettig om samen een weg te vinden om ervoor te zorgen dat we de titersessies toch door kunnen laten gaan.

Op zaterdag 17 april en zaterdag 26 juni hebben we weer titerdagen gepland staan, mocht je je op willen geven; dat kan via de website van DIEZA. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.